Совети за нега по маникир

вести 1

1. По маникирот, користете ја пулпата на прстите колку што е можно повеќе за да правите работи и избегнувајте да правите работи со врвовите на ноктите.
На пример: отворете лесно влечење со врвовите на прстите
Лименки, отпакување на брза испорака со врвовите на прстите, пишување на тастатури, лупење работи... Прекумерната употреба на врвовите на прстите за извршување работи, принудата на неправилна употреба ќе предизвика колоидот да се оштети и да падне.Може да предизвика оштетување на ноктите.

2. За оние кои често се занимаваат со домашни работи дома, рацете често треба да бидат во контакт со вода и детергенти, што лесно може да предизвика маникирот да падне и да пожолти.Обидете се да носите ракавици кога ги извршувате домашните работи, а потоа чувајте ги рацете чисти, а прстите суви.

3. Обидете се да избегнете контакт со лесно обоени материи и корозивни хемикалии, за да избегнете дамки на ноктите.
Контактот со некои природни работи може да предизвика дамки, како што се лупење портокали, ракови,
средства за боење и други предмети со пигменти.
Две недели тријте со половина свеж лимон за да ги отстраните дамките.

4. Не чепкајте со раце, инаку не само што лесно ќе падне маникирот, туку и ќе ги оштети самите нокти.Ако ноктот се олупи, користете машинка за нокти за да го отсечете.

5. Маникирите имаат рок на траење, 25~30 дена е циклусот, се препорачува тоа во циклус и да се отстрани или замени.
Ненавременото отстранување на лакот може да доведе до раст на бактериите.
Ако ноктите се искривени или излупени за време на циклусот, се препорачува да користите ножици за нокти за да ги отсечете, никогаш не ги лупете со раце!Не!
Во спротивно, оригиналните нокти лесно се лупат заедно и го оштетуваат креветот на ноктите!

6. Кога ноктот ќе стане подолг, прво треба да се отстрани маникирот, а потоа да се скрати, не го сечете директно ноктот, поради што врвовите на прстите ќе ви се залепат нагоре.


Време на објавување: Мар-24-2023